“Som especialistes en vidre”

El vidrier

Som especialistes en vidre

Posted by | · · · · · · | Sin categoría | Comentarios desactivados en Som especialistes en vidre

La nostra història dispersa

Ja fa més de 25 anys que el meu pare, juntament amb la meva germana, van agafar el relleu de Vidres Torroella. Era la culminació d’un projecte més ampli que es dedicava a molts altres aspectes de la llar i que quedaven englobats sota el sector de recobriments i decoració. Vidres Torroella era el lloc on recórrer quan s’espatllava la persiana, es volia instal·lar una claraboia al sostre, es pretenia reformar el bany o es trencava el vidre de la nevera.

A poc a poc, el  parquets, les moquetes, els revestiments, entre un munt d’altres coses van anar quedant a un lloc secundari i el vidre i els seus complements va anar agafant més protagonisme. Diria que les seves qualitats ens van captivar una mica a tots: el vidre és un sòlid que es comporta com un líquid, és resistent als químics per la seva duresa i higiènic per ser poc porós, és ecològic i sostenible, pot ser transparent, translúcid o de colors, es pot decorar o pot ser mirall, pot presentar-se amb una cambra d’aire i procurar un aïllament gairebé perfecte. Se’ns va obrir un nou món de possibilitats.

El Vidrier del poble

La passió que sentia pel vidre i l’especialització que l’experiència, però també els cursos que he anat realitzant en diferents tècniques i tractaments del vidre m’havien proporcionat, van fer-me decantar per especialitzar també el negoci. A més, havíem aconseguit un ampli ventall de proveïdors que ens garantien productes de qualitat, disponibilitat de tipus de vidre diferents i tractaments de tota mena. A l’actualitat som fonamentalment vidriers.

Amb la jubilació del meu pare, em vaig fer càrrec de l’empresa familiar. En aquest moment vaig voler remarcar la condició de botiga de barri: Vidres Torroella era la vidrieria del poble. Per això, Vidres Torroella ara és El Vidrier.

Som de l’Empordà i de la Costa Brava

Som El Vidrier de Torroella de Montgrí, però des del desembre de 2017 també som El Vidrier de Palafrugell. Amb la mateixa filosofia, vam obrir una petita botiga al carrer Pi i Maragall d’aquesta nova població que ens acollia.

En qualsevol cas, El Vidrier és una empresa arrelada a l’Empordà. És d’on som i és el territori que trepitgem cada dia, furgoneta amunt i furgoneta avall. Ens omple d’orgull protegir les cases de les inclemències del mar, sense privar-les de l’espectacle que suposa. Però també ens agrada combinar el vidre amb la pedra dels pobles que s’amaguen entre boscos. Per tot això, hem fet del turquesa del mar de la Costa brava el color de la nostra imatge.